Teamontwikkeling

TeamontwikkelingNaast de aandacht voor het ontwikkelen van een speelwijze, een tactiek, een voldoende niveau van uitvoering en volhouden op zowel technisch als fysiek vlak wordt, nog te vaak, weinig aandacht besteed om datgene wat dit alles moet laten samenkomen op een bepaald moment namelijk: Samenwerken

Effectieve en succesvolle teams kennen de valkuilen van samenwerken en werken er met elkaar aan deze valkuilen zo veel mogelijk te omzeilen.

Tuckman teamontwikkelingEen team is zo gemaakt, maar effectief samenwerken is echter niet iets wat zomaar even ontstaat, zeker een team dat wil presteren vraagt om zorgvuldige begeleiding en kennis van teamprocessen en interventies.

Lencioni Piramide Je kunt dan denken aan het stimuleren van vertrouwen, het aangaan van constructieve conflicten, betrokkenheid, verantwoordelijkheid, aanspreken en het loslaten van individuele resultaten die ten koste gaan van het teambelang. Het vraagt tijd en inzicht in teamprocessen om hierin de juiste stappen op het juiste moment te maken.

Heb jij het gevoel dat er meer in jouw team zit en dat een betere samenwerking daarbij zou kunnen helpen? Zoek je hulp om op te starten, te sparren of zoek je begeleiding, zoek dan contact met info@lerenwinnen.nl.