Talentmeting snelheid

talentmeting in uitvoering!

Om je op niveau te kunnen onderscheiden van je medesporters of concurrenten in je sport, blijkt uit langdurig onderzoek dat je dient te beschikken over een aantal specifieke fysieke basisvaardigheden en een aantal sportspecifieke afgeleide vaardigheden.

Afgelopen maand zijn we bij vv Unicum Voetbal Academie begonnen met het afnemen van talentmetingen voor alle selectiespelers van de voetbalacademie. In groepjes van 6 spelers meten we in de komende zondagen de status van een aantal belangrijke fysieke gegevens (PHV) en een aantal basis- (BMS) en sportspecifieke (SMS) vaardigheden. We zetten deze resultaten af tegen gemiddelden van leeftijdgenoten die spelen bij opleidingen van amateur- en professionele voetbalclubs.

Oppertunity

We starten met het meten van een aantal lichamelijke gegevens, zoals lengte, gewicht en bijvoorbeeld de lengte van de benen. Dit om een goed beeld te krijgen van de diverse groeifasen (groeispurt) waarin de spelers zich aan het ontwikkelen zijn. Dit is belangrijk bij het verduidelijken van de prestaties en het bepalen van belastbaarheid of het herkennen van kansen en risico’s in sensitieve periodes van groei.

Talentmeting wenden

Verder meten we op het veld de status van een aantal basisvaardigheden (BMS), zoals coördinatie, wendbaarheid, explosiviteit en snelheid. Aanvullend meten we de status van de specifieke voetbalvaardigheden (SMS), zoals balvaardigheid (dribbelen) en creatieve balvaardigheid (kijkgedrag, aanname en passing).

Talentmeting passing

Op deze wijze verkrijgen we een beeld van de status van de vaardigheden van deze spelers, hun kwaliteiten en hun verbeterpunten. Aangevuld met referentietijden voor deze spelers op amateur en topniveau geven de gezamenlijke resultaten een mooi inzicht in de aandachtspunten voor de opleiding en de individuele spelers.

Ben je geïnteresseerd in de achtergronden van talent-indentificatie, ik vertel je graag meer over de methode en aanpak die we hebben gekozen. Wil je er meer over weten, kijk dan ook op de pagina wat bepaalt jouw talent en of oei, ik groei of zoek contact met ons via info@lerenwinnen.nl.