Zelfvertrouwen ik kan het

Mentale flexibiliteit, gebruik ACT!

Plan en werkelijk

Je hebt er keihard voor gewerkt en op het moment dat het er om gaat komt het er niet uit. Om gek van te worden. Iedereen die ergens vol voor gaat, krijgt met ongemak, twijfels, tegenslag en succes te maken, ook sporters en coaches.

Traditionele sportpsychologische interventies focussen zich meestal op het onder controle krijgen van gedachten en gevoelens. Maar wanneer ‘t er écht om gaat, lukt dit vaak niet. Bovendien zorgen de traditionele interventies lang niet altijd voor prestatieverbeteringen. Misschien is ACT wat voor jou?

ACT_hexaflex

Deze ACT-vaardigheden zorgen er samen voor dat iemand psychologisch flexibeler wordt. Het doel van ACT is dus niet zeer het reduceren van klachten, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht.  In het kort betekent het dat iemand beter leert omgaan met de ups en downs in de sport.

Certificaat ACT

Afgelopen maanden heb ik de opleiding en training ACT gevolgd van de High Performance Academy in Amsterdam. De opleiding werd gegeven door Kelly Dekker. Ze heeft zich als eerste sportpsycholoog in Nederland verdiept en geschoold in ACT en volgde trainingen en workshops bij de beste ACT-experts in de wereld.

Zit jij weleens met vervelende afleidende gedachten en wil je meer weten hoe je dit kunt toepassen in jouw sport. Ik vertel je graag hoe ACT werkt en hoe dit mogelijk jou of jouw sporters kan helpen het maximale uit belangrijke momenten te halen. Voor meer informatie mail je met info@lerenwinnen.nl