Interval shuttle run test

Ben jij (al) fit genoeg?

Je fysieke conditie is van belang om handelingen zo explosief en zo lang mogelijk te kunnen volhouden. Je vermogen (hoe goed) en je conditie (hoe lang) zijn de belangrijkste voorwaarden om goed te presteren. Weet jij hoe jij er conditioneel voor staat?

Kerntalent-OTIS

Bij Leren Winnen! zijn we altijd bezig om je beter te maken. Dat doen we door samen met jou de aandacht te richten op de belangrijkste elementen van presteren en beter worden. Naast coördinatie, lenigheid, wendbaarheid, snelheid, balvaardigheid en je vermogen om onder druk snel de juiste en creatieve keuzes te maken, is het belangrijk dat je deze vaardigheden ook lang genoeg kunt volhouden en deze steeds sneller en beter kunt uitvoeren.

wat is voetbalconditieStel je bent bijvoorbeeld een voetballer. Tijdens de voetbalwedstrijd voer je als speler allerlei handelingen uit, met en zonder bal. Handelingen zoals dribbelen, passen, passeren, vrij- lopen, druk zetten, enz. Bij het trainen van deze handelingen, bijvoorbeeld het druk zetten, gaat het steeds weer om dezelfde vier verbeterpunten: beter druk zetten, vaker druk zetten, volhouden van goed druk zetten en volhouden van vaak druk zetten. We noemen dit je (voetbal)vermogen.

Voetbal vermogen

Deze vier objectieve criteria voor (voetbal)vermogen gelden voor elke sporter, elke leeftijd, in elk land en op elk niveau. Iedere sporter wil namelijk de kwaliteit en de kwantiteit van zijn handelingen verbeteren en daarnaast deze kwaliteit en kwantiteit zo lang mogelijk kunnen volhouden. 

Voetbalconditie, bestaat uit de vier conditionele eigenschappen. Dat is explosiever handelen, sneller handelen, volhouden van explosief handelen en het volhouden van snel handelen. Deze zijn gekoppeld aan je voetbalvermogen en zijn een noodzakelijke randvoorwaarde om goed te presteren.

snelheid-melkzuur

Je conditie is overigens niet alleen een belangrijke voorwaarde om goed te presteren, het is ook een belangrijke voorwaarde om niet geblesseerd te raken. Met een goed zicht op je conditionele skills kun je niet alleen gericht aan de slag met beter presteren, maar blijf je ook langer beschikbaar om te spelen, omdat je weet waar de grenzen liggen. Er kunnen namelijk individuele verschillen in fitheid en belastbaarheid ontstaan waardoor sommige spelers meer rust of juist extra arbeid nodig hebben.

Polar_teamapp

Bij Leren Winnen! kunnen we je helpen om meer inzicht te krijgen in waar je conditioneel staat. Zonder ingewikkelde termen. We maken gebruik van de beste testen, materialen en meetsystemen en we leggen alles op een simpele manier vast. Op zo een manier dat jij of je staf er direct mee aan de slag kunt.

Om de belastbaarheid zo goed mogelijk te monitoren, maken we een voorstel op maat. Een die past in jouw seizoensplanning en zo praktisch mogelijk, zodat de trainingstijd zo efficiënt en effectief gebruikt kan blijven worden voor andere belangrijke zaken. Bijvoorbeeld door de test(en) (15 min) tijdens de warming-up te houden en de belasting zo te organiseren dat er gewoon nog getraind kan worden. Een monitoringsplan van 5 korte metingen zou er dan bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:

  • 1x voorbereidingsperiode 6 weken voor start competitie (juli/augustus)
  • 1x voorbereidingsperiode 2 weken voor start competitie/beker (augustus)
  • 1x in het najaar (november)
  • 1x na de winterstop (februari)
  • 1x tegen het einde van het seizoen, voorafgaand aan mogelijke nacompetitie (april)

polar team pro analyse

Wij maken een analyse en advies bij de testen voor de trainer/coach/staf en of voor de spelers individueel. Met de referentiewaarden van je team helpen we revaliderende spelers op het juiste niveau weer instromen bij het team.

Ook kunnen we tijdens (oefen)wedstrijden de workload, (bijvoorbeeld het aantal sprints, afgelegde meters, tactische looppatronen en intensiteit van de acties) monitoren van een, of meerdere spelers. Belangrijk bij een ontwikkeltraject van talenten. Playertek dashboard

Een workload-analyse geeft een objectief beeld  van de spel-intensiteit, explosiviteit en tactisch vermogen en kan worden gecombineerd met een hartslagmeting.

Kortom, we kunnen je met veel dingen helpen, allemaal gericht om jou beter te laten presteren.

Heb je interesse in meer inzicht in jouw conditionele skills of die van jouw team. Heb je hulp nodig met het opzetten van een conditioneel jaarplan. Wil je jezelf of je team eens laten testen? Neem dan contact op via de chat op deze pagina, email naar info@lerenwinnen.nl of bel naar 06-83985168.