Hard werken wint van talent

Desire, Dedication en Determination?

Voor teams hebben we al een workshop waarin we met het team aan de slag gaan met de kenmerken van ‘winnen en winnaarsmentaliteit’, maar ook voor individuele sporters kunnen we wat betekenen.

Je hebt het vast al eens vaker gehoord dat succes voornamelijk een mindset is en niet door talent wordt bepaald. De wereld zit tenslotte vol met talentvolle mislukkingen. Succes is vaak een keuze die je hebt, maar het streven ernaar vereist wel een 24/7 commitment. Ken jij de 3 D’s dan al?

Van belang is dat je op een goede manier bij jezelf de 3 D’s helder krijgt. Desire, Dedication en Determination. Een droom of ambitie (Desire) heeft iedereen. Het kost niets, maar betekent ook weinig. Iedereen kan dromen van een mooie auto, meer winst of een sportief record. Wat vooral belangrijk is dat je gaat inzien welke prijs je daarvoor bereid bent te betalen (Dedication) voor het realiseren van die droom. En hoe volhardend je bent in het bereiken van die droom (Determination)?

Een belangrijk onderdeel van dit traject is dat je vanuit een vaste structuur met jouw droom aan de slag gaat en vanuit een vaste structuur en regelmaat jouw individuele voortgang monitort en evalueert. De volgende punten zijn belangrijk om steeds aan de orde te laten komen:

  1. De benchmark
  2. De kloof naar winnen
  3. Doelen stellen
  4. Voorwaarden bepalen, plannen en monitoren
  5. Reflecteren en evalueren

Een goede coach kan je helpen dit helder te krijgen en je daarbij verder te ondersteunen. Zoek je meer informatie over de inhoud, heb je een vraag over mogelijke begeleiding of over een van de andere topics op deze website neem dan contact op via info@lerenwinnen.nl.